Фондация „Александър Русев“

Благотворителен базар

Благотворителен базар
Публикация   21:49     29 Май, 2023 /     Фондация „Александър Русев“   /     356

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР ПО ИНИЦИАТИВА НА КЛАСНА СТАЯ „КОНФУЦИЙ“ ПРИ РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ ПОДПОМАГА ДЕЙНОСТТА НА ФОНДАЦИЯ "АЛЕКСАНДЪР РУСЕВ"

На 30 май 2023 г., от 14 до 19,30 часа, пред Съдебната палата в Русе Класна стая „Конфуций“ при Русенски университет „Ангел Кънчев“ организира благотворителен базар на китайски сувенири. Събраните средства ще бъдат дарени на Фондация „Александър Русев“ за изграждането на модерен Водно-рехабилитационен център за деца с двигателни и ментални проблеми.

Фондацията е учредена на името на състезателя по плуване и треньор по триатлон Александър Русев, който през 2014 г. си отива след тежка борба с рака, завещавайки мечтата си за плувен комплекс за деца с увреждания в Русе. Близо 10 години неговият баща Илиян Русев работи за тази кауза, като напълно безвъзмездно провежда ежедневни занимания във водна среда с деца с различни двигателни и ментални проблеми. Усилията му постигат впечатляващи резултати.

Центърът е проектиран от арх. Цвети Русинов, а неговото изграждане се подкрепя от местната власт и широката общественост на град Русе.

Чрез инициативата на Класна стая „Конфуций“ Русенският университет се присъединява към благотворителната кауза на Фондация „Александър Русев“. В събитието ще се включат представители на Студентския съвет и студенти, изучаващи китайски език в Русенския университет, китайски Еразъм студенти и много приятели на университета като Спортен клуб „Калагия“-Русе и известният русенски плувец Теодор Цветков, записан в Книгата на Гинес с постигнатия рекорд по преплуване на 10 км със завързана дясна ръка.

За информация:

Ху Юен – преподавател по китайски език в Русенски университет

Очакваме Ви утре пред Съдебната палата, за подарим ДОБРО.

П. С. 2 Дарения се приемат по следната банкова сметка:

ТБ „Юробанк България“ АД

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – BGN

BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – EUR

Бъдете здрави!